burobontenbal.nl

Geen zorgen meer in het magazijn

Iedereen die wel eens in een groot magazijn of werkplaats heeft gewerkt, weet dat dit soort werkomstandigheden niet geheel zonder risico zijn. Er bestaat altijd de kans op een ongelukje. Gelukkig kan de werkgever dit risico aanzienlijk verkleinen door de juiste middelen in te slaan. Met deze hulpmiddelen en tools gaat elke werknemer vervolgens met een gerust hart en de juiste motivatie aan het werk. Dus ben jij zo’n werkgever of eerder een werknemer? Lees dan snel verder! Wij van BuroBontenbal vertellen in deze blog precies hoe jij straks geen zorgen meer hoeft te hebben in het magazijn.

Steekwagens en rolcontainers

De eerste onmisbare tools voor ieder magazijn en elke werkplaats zijn toch wel de steekwagens en de rolcontainers. Met deze hulpmiddelen verplaats je ten eerste geheel zorgeloos allerlei goederen. Bovendien is de kans op lichamelijke klachten verkleind. Dankzij een steekwagen is bijvoorbeeld het risico dat jij of een werknemer zich vertelt veel kleiner. De steekwagen doet voornamelijk het werk. Rolcontainers werken op eenzelfde manier. Niet alleen is de kans op lichamelijke klachten kleiner, ook het risico op een ongeluk met zware spullen is minder. Kortom, zeker voor het verplaatsen van goederen is het belangrijk dat de juiste tools aanwezig zijn. 

Lekbakken en kunststof bakken

Naast het vervoeren heeft een magazijn of werkplaats ook te maken met opslag. Hiervoor zijn tevens diverse hulpmiddelen beschikbaar. Voor alle soorten goederen is een passende oplossing te vinden. Moet je bijvoorbeeld gevaarlijke vloeistoffen opslaan? Dan heb je de juiste lekbakken nodig. Met zo’n lekbak voorkom je namelijk dat deze gevaarlijke vloeistof de omgeving besmet. Heb je veel losse goederen die bij elkaar horen? In dat geval is een robuuste kunststof bak wellicht iets voor jou. Daar kun je veilig alle items in plaatsen. Het opslaan van deze losse frutsels wordt met zo’n kunststof bak echt kinderspel.

En natuurlijk pallets

Ten slotte is er nog één soort hulpmiddel dat vrijwel door elk magazijn wordt gebruikt. We hebben het natuurlijk over pallets. Tegenwoordig komen pallets ook in alle soorten en maten. Je hoeft met andere woorden niet alleen te gaan voor de standaard houten pallet. Wanneer je voedsel of medicijnen moet vervoeren, dan is een kunststof pallet een betere oplossing. Deze zijn namelijk beter schoon te maken. Hierdoor verminder je de kans op besmettingen en andere narigheden. Heb je wat losse items die op dezelfde pallet moeten? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van palletranden. Daarmee verklein je het risico dat de spullen toch los komen te zitten en van de pallet af vallen.

Kortom, er zijn genoeg manieren om het magazijn (of de werkplaats) een stuk veiliger te maken waardoor jij geen zorgen meer hebt. Je moet het soms alleen weten.

Mobiele versie afsluiten