Ben jij van plan om veel thuis te gaan werken? Thuis werken kan heel erg fijn zijn. Lekker in je eigen huisje met een kopje koffie achter je laptop kan heerlijk zijn. De sfeer is dan toch een stuk relaxter dan op kantoor. Toch moet je natuurlijk wel wat gedaan krijgen. Daarom is het belangrijk om een fijne ruimte voor jezelf kunt creëren waar je productief maar ontspannen kan werken. In deze blog geef ik tips over hoe je een goede werkruimte kunt creëren in je huis.

De juiste apparatuur

De kans is groot dat je huis niet van zoveel apparatuur is voorzien als je werk. Dit is in principe niet erg, maar dit moet je niet hinderen van het doen van al je klusjes. Zorg er dus ten eerste voor dat je een snelle internetverbinding hebt. Het is namelijk niet prettig als je computer zo langzaam werkt, dat je elke keer opgehouden wordt van je werk. Iets anders wat nuttig is als veel thuis gaat werken, is een grote opslag voor je bestanden en documenten. Hiervoor kun je een NAS aanschaffen. Dit is een network-attached storage, een thuisserver waarmee je meerdere harde schijven kunt koppelen aan je thuisnetwerk. Hierdoor kun je alle werkgerelateerde documenten opslaan, zonder dat het vol zit of dingen kwijtraken. 

Een fijne ruimte

De volgende stap is om een plek in je huis vrij te maken waar je goed kunt werken. Want eerlijk is eerlijk, hoe verleidelijk werken in je bed ook klinkt, het werkt niet. Ook op de bank kun je snel verleid zijn om een powernap te doen of de tv aan te zetten. Maak dus echt een soort kantoortje in je huis waar je goed kunt werken zonder afgeleid te worden. Als je een ruimte vrij hebt gemaakt, is de inrichting de volgende stap. Zorg ervoor dat je de kamer niet te druk inricht. Nogmaals, je wilt niet snel afgeleid raken. Maak je je kantoortje bijvoorbeeld in de ruimte die vroeger het rommelhok was, ruim deze dan eerst helemaal op. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk troep in je kantoor rondslingert. Natuurlijk moet het wel nog een klein beetje gezellig blijven. Een saai kantoor werkt namelijk ook niet echt inspirerend. Je kunt je kantoor op een nette manier iets opleuken door bijvoorbeeld posters of foto’s op te hangen. Een ander leuk idee is om plantjes neer te zetten. Dit geeft niet alleen wat gezelligheid, maar zorgt ook voor extra zuurstof.