Een groot deel van werkend Nederland kan op dit moment helaas niets doen behalve thuis blijven, goed de handen wassen en de nodige afstand houden. We zitten middenin de social distancing periode door COVID-19. Dankzij het heerlijke zonnetje van de afgelopen dagen dromen we weer dat we terug naar normaal kunnen. Wanneer dit echt kan, blijft onzeker. Nu kun je 2 dingen doen: bij de pakken neerzitten of iets positiefs uit deze situatie halen. De meeste mensen kiezen voor de 2de optie. Hierdoor zijn bijna alle tuinen in Nederland wel opgeknapt en de huizen schoongemaakt. Wat moet je dan? Ik zeg: lekker dromen!

Jouw creativiteit is de enige beperking

Waar moet je dan over dagdromen? Alles mag. Het enige limiet is jouw creativiteit. Heb je bijvoorbeeld net een huis gekocht en zit je middenin de verbouwen? Dan kun je heerlijk dromen over wat je nog allemaal gaat aanpakken en veranderen. Schets bijvoorbeeld hoe de nieuwe badkamer eruit moet komen te zien, knip en plak jouw ideale keuken of maak een nieuw ontwerp voor de voortuin. Je hebt nu namelijk alle tijd om de maten op te meten zodat je echt op schaal jouw ideeën kunt uitwerken. 

Straks weer op vakantie gaan

Is jouw vakantie ook helaas gecanceld of door de maatregelen behoorlijk ingekort? Ga dan lekker dromen over de locaties die je nog allemaal wilt bezoeken als we weer kunnen reizen. Ik heb bijvoorbeeld een bucketlist gemaakt met alle locaties die ik in mijn leven nog wil bezoeken. Zo kan ik niet wachten om Sevilla te bewonderen. Heerlijk de cultuur ontdekken, de lokale keuken opsmullen en gewoon weer even genieten als vanouds. Ik heb nog niets geboekt, maar zodra het kan regel ik direct een stedentrip Sevilla. En jij? Heb jij een plek die je absoluut nog wilt zien? Zijn er landen of steden waar je altijd van gedroomd hebt? Maak een lijstje en beloof jezelf een aantal eraf te strepen zodra de situatie weer gestabiliseerd is. Het is immers goed om te blijven dromen!

Dromen gebruiken om iets te maken

Een andere manier waarop je lekker kunt dromen, is door iets te bedenken en vervolgens te creëren. Ben je bijvoorbeeld erg handig met hout? Maak dan dat ene meubel of kunstwerk waar je voorheen geen tijd voor had. Wanneer je wel handig bent met een breinaald of een haaknaald, dan kun je zelf een leuk werkje ontwerpen. Kortom, wees niet bang om nieuwe dingen te proberen! Natuurlijk wel in lijn met de huidige reglementen.