Je rijdt met de auto langs de camping waar je vorig jaar hebt gestaan. Met een nostalgische blik kijk je naar de mensen die er nu staan. Iedereen heeft plezier, of lijkt dat altijd zo als de zon schijnt? Het is zomer, dus alles is sowieso beter. Enigszins bedroefd denk je aan de tent die dezelfde zomer is versleten. Hij heeft het heel wat jaartjes goed gedaan, maar je weet dat je nu geen tent meer zou kopen. Ondanks die gedachte zou je wel weer een weekje willen kamperen. Een tent huren kan de oplossing zijn.

Een tent huren voor de nostalgische zomergevoelens

Je zou geen tent meer kopen, maar een tent huren kan wel de oplossing zijn voor het probleem niet te kunnen kamperen zonder tent. Toch wil je er nog wel even tussenuit deze zomer. Het was zo fijn vorig jaar, met de zwoele zomernachten die je samen met je vakantieliefde in de tent hebt doorgebracht. Of buiten de tent, onder de sterrenhemel. De tent huren kan nog wel eens een verdraaid goed idee zijn.

Maar wat voor tent huren?

De tent die vorig jaar zijn laatste zomer heeft gestaan is helaas nergens meer te vinden. Het was de tent die je van je vader had gekregen; hij had hem in het leger gebruikt. Natuurlijk was hij oud en versleten, maar je was er op een of andere manier aan gehecht. Deze zomer zou je niet op vakantie gaan, maar nu je langs de camping rijdt waar je goede herinneringen hebt gemaakt ben je om: je gaat een tent huren!

Na verschillende sites te hebben afgestruind ben je erachter gekomen dat er meer mogelijk is dan je in eerste instantie dacht. Van partytenten tot legertenten tot kampeertenten: een tent huren kan in allerlei vormen, soorten en maten.

Als je de kampeertent hebt uitgekozen, de vakantie hebt geboekt en bijna je tas in wil pakken, belt ‘tot overmaat van ramp’ je vakantieliefde van vorig jaar. Hij vraagt of je toevallig op de camping bent, en of je het leuk vindt weer eens iets af te spreken. Toeval bestaat bijna niet. Als een tent huren niet zo makkelijk was geweest, was dit afspraakje misschien niet eens doorgegaan. Op naar nóg zo’n romantische vakantie als vorig jaar – alleen nu in een gehuurde tent!